dimarts, 10 de setembre del 2013

L'Entesa rebutja la reducció de diputats i l'elitisme apuntats per Bauzá i el PP, i denuncia que perjudicaria Eivissa


L’Entesa d’Eivissa rebutja plenament la proposta feta avui pel president Bauzá (PP) sobre la reducció de 59 diputats al Parlament de les Illes Balears a 41, la qual cosa representaria una retallada d’un 30%. Aquesta reducció aniria en perjudici de la representació al parlament insular de les illes d’Eivissa o de Menorca, en reduir-ne el nombre de representants, i en contra de la democràcia en fer-ne més difícil l’accés a formacions o coalicions no majoritàries. La proposta de Bauzá només reforçaria el bipartidisme i empobriria la democràcia.

A més, els sobiranistes eivissencs no comparteixen en absolut que només els membres de la Mesa i els portaveus dels grups parlamentaris percebin un salari en funció d’una dedicació plena, i que la resta de diputats es vegin abocats a cobrar dietes per assistir a plens o comissions. Aquesta mesura populista aniria en detriment de la possibilitat de la majoria de persones treballadores per poder desenvolupar a pler la seua condició de diputat, i només afavoriria a aquelles persones que gaudeixen de moltes rendes econòmiques. Un dels problemes que sí s’han d’afrontar en el parlament és el d’aquells membres que perceben un sou per dedicació plena, però que tenen reconeguda una compatibilitat i estan percebent ingressos per activitats professionals.

Des de l’Entesa d’Eivissa es recomana Bauzá i el PP que si vol evitar que hi hagi gent que es vulgui enriquir amb la política o se’n vulgui fer professional, que s’apliqui amb el diputat estatal Enrique Fajarnés, els balears Miguel Jerez o Cati Palau, o el delegat del Govern a Formentera, José Manuel Alcaraz (per posar uns exemples de persones afiliades al PP de les quals es desconeix professió al marge de la política), o que s’apliqui amb ell mateix, el president Bauzá, evitant l’escandalosa duplicitat de ser el màxim mandatari balear i titular d’una farmàcia, assolint un nivell d’ingressos que és un insult en comparar-lo amb la majoria dels ciutadans de les Balears.